Kraj HIPON edukacijskog projekta?

By studeni 25, 2015 siječanj 28th, 2016 Arhiva

Glavna ideja HIPON projekta je praćenje mješovitih puteva učenja upotrebljavajući najbolje od ICT sustava (e-module, online igre, virtualni portfolio, histo-book) u kombinaciji sa velikim iskustvom osoba koje razvijaju sadržaj, kako bi proces učenja patologije učinili zanimljivijim i praktičnijim. U potpunosti je orijentiran krajnjim korisnicima; studentima, specijalizantima i patolozima. Nakon 3 godine napornog rada, patolozi, zajedno sa IT stručnjacima te stručnjacima za inovativan dizajn učenja, razvili su autonomnu, dobro strukturiranu, višejezičnu platformu za e-učenje, laganu za upotrebu, pružajući vrijedan alat za učenje studentima, istraživačima i profesionalcima.

U Ateni je od 22.-23. listopada 2015. održana međunarodna konferencija i ICT radionica pod naslovom “Improving Pathology Teaching”. Sve prezentacije bile su izuzetno zanimljive, no osobito važne i ohrabrujuće za konzorcij projekta bile su prezentacije studenata koji su upotrebljavali/testirali HIPON platformu; oni su bili jako zadovoljni sadržajem, načinom prezentacije te inovativnim dizajnom. Štoviše, čak su rekli da je HIPON unio svjetlo u mračnu sobu učenja patologije.

Nakon 36 mjeseci bliske suradnje i intenzivnog rada 5 partnerskih institucija iz 5 različitih zemalja i 3 različita područja, te nakon pozitivnih povratnih informacija krajnjih korisnika, zadovoljni smo učinjenim.
U modernom svijetu oko nas, gdje razne barijere niču kao gljive nakon kiše, pokazali smo da je samo jedan način napredovanja i razvoja, a to je zajedničkim radom, upotrebljavajući HIPONovog malog crvenog konja za preskakakivanje svih prepreka te za unaprjeđivanje učenja, razumijevanja i komunikacije.
HIPON projekt je na samom kraju, ali svaki kraj je tek novi početak …

Izvorni članak HR (pdf)